5 Voordelen van beleggen in een waterfonds

Om mijn dorst naar kennis te lessen, ben ik uitgenodigd door Pictet Assetmanagement om een presentatie bij te wonen van het Pictet Asset Management Waterfonds.
De presentatie was in het theater Amsterdam aan het IJ, een passende locatie dus, zo aan het water.

Zelfs in de film
Water, she gave me water…de klokkenluider van de Notre Dame was het eerste waar ik dacht. Hij was er in de film van 1939 vroeg bij, om het belang van (drinkbaar) water in te schatten.

Anno 2015 is het alleen maar ernstiger geworden met het beschikbare drinkwater.
Kijk maar het recente nieuwbericht uit Californië, toch de twee na grootste staat van de Verenigde Staten en in grote waterproblemen.

Of uit berichten uit het Midden-Oosten waaruit blijkt dat hierdoor gewapende conflicten ontstaan of verergeren.

Van de totale watervoorziening in de wereld is maar 3% vers water. En van die 3% is maar een kwart te gebruiken, of beter gezegd niet-verontreinigd. Dan ben je weer dankbaar dan je in Nederland leeft, maar de (beleggings)wereld is groter dan dat.

 

Zelfs in de toekomst
De groei van de wereldbevolking is een sterke trend, speciaal in de zogenoemde Emerging Markets. En die willen allemaal water, schoon water, het liefst uit de kraan. Net als bij jou thuis.

Zelfs de science fiction film Mad Max heeft meer raakvlakken met heden dan we willen toegeven, zoals je in dit blog-artikel kunt lezen.

Wat kan je ermee?
Als je je geld opzij zet voor een van jouw doelen, zoals pensioen of een alternatief voor de lage spaarrente, is een themafonds zoals het waterfonds een welkome aanvulling in jouw gespreide beleggingsportefeuille.

5 voordelen van beleggen in een thema-fonds

  1. Duurzaam
  2. Spreiding
  3. Aantrekkelijke risico/opbrengsten in vergelijking met wereldwijde aandelen
  4. Lage correlatie of samenhang met wereldwijde aandelen
  5. Investeringsfilosofie op basis van toekomstige verwachtingen, niet op de winnaars van gisteren

Geïnteresseerd hoe wij tegen jóuw geld aan kijken, neem gerust contact op.

 Was getekend Francois Monsee, die de informatie in dit blogartikel niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Maar het gewoon leuk vind om met jullie zaken te delen die plaatsvinden binnen onze adviespraktijk.