Boldly go where no man has gone before

Skagen Focus

Op uitnodiging van Skagen kregen wij een uitnodiging voor een presentatie van een nieuw te starten van fonds.

Filip Weintraub, de ‘verloren zoon’, is de fondsbeheerder die op zoek gaat naar de pareltjes dit buiten de radar blijven van de grotere fondsen.

Onterecht onpopulair, ondergewaardeerd en weinig research. Fondsen waarbij de markt pas wakker wordt bij een uitstekend koersverloop en tegen zichzelf zegt, ‘waarom hebben wij daar niet eerder aan gedacht?’

Is dat zonder risico? Zeker niet, bij parelvissen krijg je ook natte voeten.

Het is een fonds dat goed past binnen een gediversifieerde beleggingsportefeuille, waarbij een wat langere horizon wordt gekozen.
Bijvoorbeeld bij pensioenopbouw of aflossing hypotheekschuld.

Binnen de risicometer van Skagen is dit 6 in een schaal van 1 tot 7.

Wat ik persoonlijk interessant vind, is dat hiermee de ambacht terug is binnen de keuze van specifieke aandelen in plaats van de massa te volgen.

Welke beloning hier tegen overstaat, de tijd zal het leren.

We zaten nog te filosoferen over de naam, waar bij toen nog de naam ‘Skagen Bald’ voorbij kwam. Gezien mijn haarstijl had dat zo maar gekund. Op de foto sta ik trouwens in het midden.

Ook ‘Skagen Fringe’ had gekund, naar verwijzing van de tv-serie Fringe, waarbij The Observers de evolutie van de mens bestuderen door reizen in de tijd. Beleggingen zoeken aan de rand, the fringe, van het beleggingsuniversum.

En we nu toch vrij aan het associeren zijn, ‘Skagen Bold’ had een mooie mash-up kunnen zijn, met de pay-off “boldly go where no man has gone before”

Het is Skagen Focus geworden.

Was getekend Francois Monsee, die de informatie in dit blogartikel niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Maar het gewoon leuk vind om met jullie zaken te delen die plaatsvinden binnen onze adviespraktijk.