Een overlijdensrisico verzekering afsluiten?

Wij kunnen het financiële risico van het overlijden voor u verzekeren.

Een overlijdensrisicoverzekering (orv) keert uit als je voor een bepaalde datum overlijdt. De uitkering stelt jouw partner of nabestaanden bijvoorbeeld in staat de hypotheek (deels) af te lossen en zo in de woning te kunnen blijven wonen.

Om een hypotheek te kunnen afsluiten, is vaak een ORV nodig. De eisen verschillen per geldverstrekker; het deel boven de 50 % of 60 % van de marktwaarde moet bijvoorbeeld afgedekt worden met een ORV of er wordt helemaal geen ORV geëist.

Soms kan het aan te raden zijn om een hoger verzekerd bedrag te nemen dan de geldverstrekker eist. Dit vermindert namelijk de financiële druk op je nabestaanden.

Dekking overlijdensrisico verzekering

Het eventueel uit te keren bedrag (het verzekerde bedrag) wordt bij aanvang van de ORV vastgesteld. Dat kan een vast bedrag zijn, maar je kunt ook kiezen voor een dalende ORV. Het verzekerde bedrag neemt dan tijdens de looptijd af. Zo'n verzekering sluit je af in combinatie met een hypotheek waarop wordt afgelost. Bijvoorbeeld met een annuiteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Het verzekerd bedrag loopt dan in lijn met de hypotheekschuld. 

Als je een nieuwe ORV wil afsluiten, kan je gezondheid een knelpunt zijn. Zeg daarom nooit zo maar een oude verzekering op, voordat je bij de nieuwe verzekeraar medisch goedgekeurd bent. Verzekeraars eisen een gezondheidsverklaring. En boven een bepaald verzekerd bedrag, meestal € 278.004 (per 1 januari 2019), een medische keuring. Onder het verzekerd bedrag van € 278.004 mogen verzekeraars niet zomaar iemand keuren en je hoeft een verzekeraar niet te vertellen wat het resultaat was van een erfelijkheidsonderzoek bij jezelf of familieleden.

Kosten ORV
De kosten voor een ORV zijn afhankelijk van: 

  • Het verzekerde bedrag
  • Gelijkblijvende of dalende periodieke uitkering
  • Je leeftijd
  • Je gezondheid op het moment van afsluiten van de polis
  • Of je een roker of niet-roker bent

Risicopremies verschillen aanzienlijk per verzekeraar. Wij vergelijken daarom verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan een behoorlijke besparing opleveren. 

De premies voor ORV zijn de afgelopen jaren behoorlijk gedaald.

 Neem vandaag nog contact met ons op om aan de slag te gaan met jouw verzekeringsaanvraag en maak gebruik van onze persoonlijke aanpak.

Vul hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of neem telefonisch contact met ons op.